Kävimme tänään musiikkimuseossa. Yritimme mennä sinne jo viime viikolla, mutta se ryökäles oli suljettu jostain syystä. No, tänään päästiin oikein vierailulle kuitenkin.
Olimme ainoat vieraat koko museossa. Se oli hassua, mutta mukavaa, koska saatoimme rauhassa katsella ja kuunnella kaikkea. Ensimmäinen huone oli hieno; siellä käytiin videoiden avulla läpi musiikin historiaa 1900-luvulla. Vaikuttavaa, kun videot lähtivät käyntiin liiketunnistimen avulla, kun astuimme huoneeseen. Videot olivat mielenkiintoisia ja ensimmäinen huone kokonaisuutena upea.
Siitä eteenpäin kaikki huoneet olivat täynnä soittimia, soitinryhmittäin aseteltuina ja siellä täällä oli kuuntelupisteitä. Ensimmäinen huone oli tosin nostanut riman melkoisen korkealle ja oli pienoinen pettymys, että loput huoneet toistivat samaa kaavaa. Mutta kaikki huoneet olivat hurjan mielenkiintoisia. Ja museon pääsymaksu naurettavan pieni, 50 korunaa (alle kaksi euroa).

Maanantaina alkoi meidän tsekin historian kurssi. Kävelimme Hradcanskan metroasemalta Prahan linnalle ja sieltä sitten kaupunkiin. En minä tiedä, kuinka paljon me oikein oikeasti historiasta opimme, mutta kurssi on mukava, kun saa vaan kaupungin katselemisesta pisteitä. Siltä reissulta ovat muuten nuo uuden kuvat täällä päiväkirjassakin. Martin on ihan hauska opettajana, kun ei tunnu yhtään siltä, että oltaisiin muka koulussa. Enemmänkin niin, että tehdään katseluretkiä kavereiden kesken.
Kylmän iskiessä pysähdyimme Kaarlen sillan kupeeseen kahville. Paitsi enhän minä juo kahvia, joten otin kuuman omenajuoman, joka oli ihan todella hyvää. Ja siinä kahvilassa hot chocolate on ihan oikeasti kuumaa, sulaa suklaata kupissa, ei tavallista kaakaota. :)

Huomenna olisi taas tsekin koe. Pitäisi ehkä opiskella sitä vähän tänään, jos tahtoisi suoriutua siitä hyvin. Ja kohta pitäisi mennä laittamaan ruokaakin. Ostettiin juustopihvejä kaupasta. :)
Ai niin. Meidän Loikka oli leikannut tänään tukkapörrönsä pois ja nyt se näyttää ihan Sirosen Ristolta. Että terveisiä vaan. :)