...joista selvittiin sittenkin kunnialla.

Niin tosiaan. Timo tuli tänne toissapäivänä, mutta CSA:n sedät olivat päättäneet jättää Timon rinkan Kööpenhaminaan. Jee. Soitettiin monta puhelua niiden kadonneiden matkatavaroiden linjalle ja kamat lopulta sittenkin saapuivat. Tosin sitä ennen olin annattanut puhelimessa englanniksi, mitä mieltä ihan oikeastaan olenkaan tsekkiläisestä asiakaspalvelusta. Yksinkertaisesti sanoen sen on suoraan pyllystä.

Tämä on erittäin helpostilähestyttävä kaupunki, kun tänne tulee hetkeksi. Mutta viikko viikolta asiat tuntuvat vain mutkistuvan. Lähikaupan ihmiset turhautuvat siihen, kun en vieläkään osaa asioida heidän kanssaan tsekiksi ja niin edelleen. Tässä taas eräs kohtaus lähikaupasta.

Taina sanoo: Dobry den.
Kaupanpoika sanoo: Dobry den.

Sitten kaupanpoika sanoo hinnan tsekiksi ja Taina tarjoaa maksuksi 200 korunan setelin. Sen jälkeen kauppapoika molottaa jotain nopeasti tsekiksi.

Taina vastaa. Nerozumim cesky, prominte.
Kaupanpoika jatkaa molotustaan tsekiksi.

Sitten ystävällinen setä minun perässäni jonossa selvensi, että kaupanpoika tahtoo minulta vielä 7 korunaa, vaikka hinta oli jotain 160 jotain. No. Annoin sitten ja totesin dekuju ja menin pois.

Näitä tilanteita tulee joka päivä kaikkialla vastaan. Taistelin taas metrolippuluukulla, että puhuttaisiinkohan sitä jotain muutakin kuin tsekkiä. Ei puhuttu. Sain kuitenkin ostettua Timolle viikon lipun.

Muuten täällä on kyllä oikein hienoa ja kaunista ja ihanaa. Ja meidän koti on valtavan hieno. Tämä on tällainen nelikerroksinen talo kukkulalla, josta näkee koko kaupungin yli asti. Jokaisessa kerroksessa on vainen yksi huoneisto, me asumme ylimmässä. Ja meidän kämppä on osittain kaksikerroksinen, me asumme Milkan kanssa pienissä kattohuoneissa. Ihanaa, että tämä onnistui tällä tavoin, aika paljonhan tästä asuntoasiasta stressattiinkin. Vielä kun saisimme oman netin tänne, niin johan olisikin hienoa.Nyt meillä taas toimii jonkun naapurin netti yhdessä huoneessa, meillä on täällä kunnon datacorner.

Tänään me olemme menossa eläintarhaan. Täällä on hurjan kiva ilma, aurinko paistaa ja on aika lämmintä päivällä. Eläintarhassa on kuulemma käveltävää noin kymmenen kilometriä, joten tänään tulee kävelypäivä. Nilkkani, joka siis hiukan niksahti torstai-iltana, kun juoksimme ratikalle, on kohtuullisen hyvässä kunnossa onneksi.

Sellaista tänne taas. :)