Varoitus. Pahemmanlaatuista tilitystä tiedossa.

Lähdetäänkö nyt vaikka siitä, että ihmisellä on pakko olla vakituinen osoite jossain. Opiskelijan vakituinen osoite ei voi olla äidin luona, koska Kela on sitä mieltä, että sittenhän äiti elättää lapsensa, tottakai. Opiskelijan tilanne on se, että hän opiskelee ensin 6 viikkoa Kauniaisissa, sitten kuusi viikkoa Korpilahdella ja sen jälkeen muuttaa kesäksi kotipaikkakunnalleen. Kelahan ei pysy perässä tällaisessa muuttorumbassa, joten yksi pysyvä osoite olisi opiskelijallakin siis hyvä olla.
Opiskelija aikoo siis muuttaa virallisesti saman katon alle opiskelijapoikaystävän kanssa. Voi kiesus, miten hankalaa se sitten on. Kela tarvitsee uudet vuokrasopimukset ja satatoistatuhatta lankettia ja niin edelleen. Ja sitten, jos kumpikaan noista opiskelijoista haksahtaa ikinä työntekoon, niin sitten saa taas laskeskella, että kuinka paljon voikaan tienata. Jurrkele.

No sitten. Opiskelija on tosiaan menossa Etelä-Suomeen opiskelemaan kiinnostavan kurssin perässä. Asuntoahan ei tietenkään ole, koska asuntola on täysi. Homma mutkistaa lisäksi se, että kurssin lukujärjestyksen mukaan kontaktiopetusta on ainoastaan tiistaisin ja torstaisin. Mikä tarkoittaa sitä, että opiskelijalla on viikossa kolme itsenäisen työskentelyn päivää + viikonloppu. Opiskelijanhan olisi mukava viettää aikaa myös poikaystävän ja sukulaisten kanssa. Ja tuon kyseisen jakson aikana sitä aika paljon jääkin. Vaan. Minkäs teet, kun yksi reissu pääkaupunkiseudulta kotipaikkakunnalle maksaa noin 65e. Ja sen lisäksi olisi mahdollisesti ostettava myös pääkaupunkiseudun sisäinen bussilippu, mikäli minkäänmoista asumusta opiskelijalle järjestyy.

Kiitos kaikille erinäisille tahoille, jotka tekevät Suomeen palaamiset stressittömäksi ja miellyttäväksi.