En olekaan ennen kirjoitellut näin aamuisella, ennen lähtöä. Tänään olemme menossa Scadinavian Houseen tutkimaan nettisivujen päivittämistä ja muuta sen sellaista.

Ja ai niin. Unhodin kertoa aiemmin, että meistä on tullut suunnilleen koko kaupungin siistein juttu, kun me puhutaan SUOMEA. No oho-oho. Tänään ilmeisestikin pidämme ensimmäisen keskustelupiirin, jossa me opetamme paikallisille, siis Scandinavian Housen tyypeille suomea ja me toivottavasti opimme vähän tsekkiä siinä ohessa. Tai jos emme tänään pidä ensimmäistä kokoontumista, niin ainakin suunnittelemme, että miten voisimme moisen toteuttaa. Aika hassua. Vähän jännittää, kun en minä ennen ole tehnyt mitään tuollaista. Mutta mikäpä siinä. :)

Olimme eilen modernin taiteen keskuksessa. Vietimme siellä melkein neljä tuntia, vaikka emme syventyneet juuri mihinkään. Näimme siellä kolme kerrosta tsekkiläistä taidetta, puolikkaan kerroksen ulkomaista taidetta (mukaan oli Suomesta päässyt Eero Saarisen Tulppaani-tuoli ja Eero Aarnion Pastilli). Näimme myös zimbabwelaista patsastaidetta ja vaihtuvan kokoelman tilassa oli hämmentäviä videoita plus joukko muita kummallisuuksia. Taidetta sekin siis.
Odotin modernin taiteen keskukselta hiukan enemmän, koska olen kokenut aika suuria tunteita sekä New Yorkin, Tukholman että Helsingin vastaavissa paikoissa. Tällä kertaa en saanut yhtään WAU-elämystä, mutta varsin viihdyttävää se oli silti. Ei harmita yhtään, että mentiin.
Museossa tosin oli todella kummallinen ilmasto (ei niin oikeasti varmaan voi sanoa rakennuksen sisätiloista...). Siellä oli todella kylmää ja kosteaa ja tunkkaista.
Mutta sitä en vaan ymmärrä, että aina, kun on kyse modernista taiteesta, sille pitää rakentaa hemmetin ruma talo.

Sellaista jotain tänne tälle aamulle.